Tänään 25.2. Huima täyttäisi 2 v. Ikävä on vieläkin valtava, vaikka poika lähti jo reilu vuosi sitten. Huomasin etten ole tänne tullut koskaan kirjoittaneeksi mikä Huiman kuolinsyy lopulta oli. Ruumiinavauksessa selvisi, ettei pojalla ollut lymfoomaa, syy oli synnynnäinen maksavika. Ilmeisesti Huiman maksa ei ollut käytännössä koskaan toiminut. Toimimaton maksa oli sitten aiheuttanut monenlaisia muutoksia, vajaan vuoden vanhan pennun sisuskalut olivat ihan lopussa.

Ehkä en ole niin kiirehtinyt Riemuttimen kanssa siksi että mulle riittää kun saan vain seurata terveen pennun kasvamista ja ihastella miten helppoa elämä sen kanssa on.

Päivitystä tämän viikon treeneistä, kotitreeniä tai pikemminkin keittiötreeniä on tehty melkeimpä joka päivä, Riemun ja Vinhan kanssa vähän nomejuttuja ulkonakin:

Riemu on treenannut tennarin nostamista, se sujuu nopeasti nyt myös ulkona ja sekä Kannuksessa että Kiltan hallilla. Kun tennarin nosto toimi ulkona vaihdoin damiin. Damin kanssa Riemu saattaa joskus jäädä vähän puljaamaan, nostaa narusta tai "läpästä", näissä kohdin otan damin pois ja pidän pienen  tauon. Eilen vein damia noin 5 metrin päähän ja Riemutin palautti hienosti. Kokeilin myös viedä kaksi damia yhtä aikaa jolloin neiti paljastui keräilijäksi... Se yritti väen vängällä saada kaksi damia yhtä aikaa suuhunsa eikä lähtenyt palauttamaan edes pillistä. Ei siis näitä... Jännä huomio oli myös se että kun otan damin vastaan ihan normaalissa seisoma-asennossa ja ojennan vain vähän oikeaa kättä Riemulle, se palauttaa hyvin, mutta jos menen kyykkyyn se rynnistää ohi ja alkaa juoksennella mun ympärillä.  Sisällä on tehty maahanmenoa, sen erottelu istumisesta sujuu jo aika varmasti. Lisäksi olen tehnyt maahanmenoa "liikkeestä" eli poljen itse paikallani ja paikallamakuutakin on aloiteltu. Maahanmenon haaste on kyynärpäät, Riemu tuppaa jäämään vähän kurkotteluasentoon. Keskiviikkona aloitettiin sivulletuloa pölkyn kanssa. Tätähän yritin jo jokin aika sitten, mutta hommasta ei tullut silloin sujuvaa kuten ei oikein mistään muustakaan. Eilen päästiin jo siihen että Riemu otti sivuaskeleita mun suuntaan kun siirryin koirasta poispäin, Riemu tajuaa asiat monesti nopeammin kuin huomaankaan, täytyy varoa etten ole liian kiltti.

Vinhan kanssa tunnarissa sisällä nyt 4 kapulaa. Ei töki vääriä, mutta nyt pitää olla tarkkana ettei pure palautuksessa. Kaksi puuttuvaa kapulaa voinen lisätä pian, sitten vaan pikkuhiljaa matkaa. Tarvitaan avustaja. Sisällä tehty myös istu-seiso kaukokäskyjä. Seisomaan nousulle käsky nyt ETU. Neiti tuppaa steppailemaan naksautuksen jälkeen, pitää olla tarkkana mihin kohtaan annan namin. Ulkona on tehty toinenkin kerta linjaa. Damit puolen hehtaarin metsän "kärjessä" ja sisällä metsässä, lähetystä umpihangen läpi. Sunnuntaina Vinha haki matkalla olleita polkuja, mutta eilen meni kiitettävän suoraan. Yhdellä lähetyksellä lähti kaartamaan, kutsuin takaisin ja uudella lähetyksellä meni hienosti suoraan. Hallilla testattiin liikkeestä istu, toimii nopeasti. Ruutu oli huono, meni kiertämällä mutta luoksetulon pysäytykset hyviä. Myös hyppynoudot ihan ok.

Voiman tokat näyttelytreenit ei menneet juuri ensimmäisiä paremmin, pojalla näyttäisi menevän puoli tuntia siihen että se pystyy keskittymään yhteistyöhön hallissa... Mutta nyt on saatu lainaksi hieno näyttelypanta ja ensi maanantaina kysytään kouluttajan arviota onko se ok vai pitäisikö olla ohuempi. Lisäksi kotona olen tehnyt seisomista lyhyen näyttelyremmin kanssa ja huomaan että itselle on selvästi helpompaa kun ei ole montaa metriä narua käsissä. Seisomisen opettelu edistyy kutakuinkin hyvin. Viikonloppuna täytyy testata pihalla.