On jäänyt taas vähän päivityksiä tekemättä. Lauantaina 13.3. treenattiin peko-ryhmän kanssa lumeen "haudattujen" ukkojen etsimistä meillä Pahkanevalla. Pientä pakkasta, aurinko paistoi upeasti miltei pilvettömältä taivaalta. Reippaina kaivettiin kaikkiaan 4 piiloa lumikasoihin. Piilojen peitoiksi käytettiin levyjä ja pressuja, mutta kaikki saatiin suljettua aika hyvin lumella.

Vinha treenasi toisena, vähän kiireessä hain sen sisältä ja laitoin suoraan hommiin. Ei paras mahdollinen lähtökohta, ei varsinkaan kotipihassa jossa sillä aina on vähän ylimääräisiäkin kierroksia. Ensimmäinen piilo oli navetan edessä, enkä tyhmänä ollut sulkenut navetan ovea joten Vinha singahti tietysti siitä suoraan sisälle eikä näyttänyt noteeraavan lumikasaa tai siitä tulevaa hajua ollenkaan. Seuraavien koirien kohdalla huomattiin että tuosta piilosta haju tuli juuri oviaukkoon, eli on myös mahdollista että Vinha meni "hajun mukana" sisälle. Takaisin tultuaan se nappasi piilon vierestä jäljen, jäljesti pellolle ja teki sitten valeilmaisun. Sitten se lopulta malttoi paikallistaa maalihengen hajun piilon suulle ja ilmaisi ihan ok. Seuraava piilo oli ojan reunalle lumikasaan kaivettu luola. Siitä tuli haju pellollepäin ja pellolla koirat upposivat melkein korviaan myöten hankeen. Ihan ok paikallistaminen ja ilmaisu tässä, tosin toivoisin että Vinha malttaisi hetken kauemmin varmistella hajun paikkaa ja lähdettä. Kolmas piilo oli ison hallin takana vähän aukeammalla olevassa lumikasassa. Sinne suunnatessa V ilmaisi ensin valokuvaaja-Riitan matkan varrelta... Kasalta taisi tulla haju meidän tulosuuntaan, Vinha kiipesi aika nopeasti piilon päälle ja ilmaisi siitä ihan korrektisti.

Mielenkiintoinen treeni. Vinhalla oli mun makuun aika lailla liikaa vauhtia, vaikka kyllä se paikallisti maalihenget ihan oikein ja otti rullan niistä kohdista joissa muut haukkuivat. Jälkikäteen mietiskelin että ihanne ilmaisu rullakoiralle voisi tässä olla sellainen että se toisi rullan normaalisti, mutta sitten kun mennään näytölle koira alkaisi kaivaa siitä kohtaa mihin haju tulee voimakkaimmin.

Lisään tähän vielä myöhemmin kuvia.